Yücel ARIBAL (Kurucu Müdür)
Ankara’da doğdu. Opera sanatçısı babasının iş durumundan ötürü erken yaşta müzik eğitimine başlayan Yücel ARIBAL Devlet Opera ve Balesi Çocuk Korosu’nda müzik eğitimine çocuk korist olarak başladı. Buradaki eğitimini Prof. Sadettin ÜNAL, Sevim ÜNAL, Sevgi ÜNAL’dan alan Yücel ARIBAL çocuk korosu ile beraber birçok opera eserinde korist ve solist olarak rol aldı. Bunun dışında koro ile beraber birçok yurtiçi ve yurtdışı etkinliklerde de rol aldı. Sonradan Opera Çocuk Korosu’nun Kültür Bakanlığı himayesine alınması ile beraber Kültür Bakanlığı Devlet Çoksesli Çocuk Korosu’nda çalışmalarına devam etti.
Bunu takip eden yıllarda Ankara Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi sınavlarını kazanarak Lise hayatına burada devam etti. Burdaki eğitim hayatı boyunca, piyano derslerini Serpil ÖZYÜKSEL, keman derslerini Handan DARENDELİOĞLU, solfej derslerini Prof. Ali SEVGİ, Yrd.Doç.Dr. Selçuk Bilgin, Prof.Dr. AYtekin ALBUZ ile bereber devam ettirdi.
Üniversite eğitimini Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü sınavlarını kazanarak devam ettiren Yücel ARIBAL buradaki eğitimini; Prof. Dr. Aytekin ALBUZ ve Merhum Doç. Ali KÜÇÜK, Prof. Gül ÇİMEN ile piyano; Yrd.Doç.Dr. Selçuk Bilgin, Yrd. Doç.Dr. Salih AYDOĞAN ile Solfej ve Armoni Kontrpuan, Prof Dr. Ali UÇAN ile Müzik ve Eğitim Bilimleri, Prof. Nezihe ŞENTÜRK ile Özel Öğretim ve Eğitim formasyonu, Prof. Salih AKKAŞ ile Müzik Tarihi, Prof. Dr. Cihat CAN ile Müzikte Ses Sistemleri, Doç. Erdal TUĞCULAR ile Türk Müziğinde Çok Seslendirme, Prof.Dr. Meral TÖREYİN ile Şan, Öğr.Gör.Dr. Asena IŞIK ile Koro, Prof.Dr. Cihat CAN ve Öğr.Gör. Muzaffer ŞENDURAN ile Türk Sanat Müziği, Prof. Mehmet AKBULUT ile Çalgı Bakım Onarım, Piyano Akort Bakım ve Onarım dersleriyle sürdürmüştür.
Üniversite sonrası Piyano Dersi ve Müzik Teorisi dersleri verirken bunun yanında küçük bir piyano atölyesi de kuran Yücel ARIBAL ilerleyen yıllarda işini geliştirerek Piyano Galerisi’ne dönüştürmüştür. Fakat eğitimcilik yanı ağır basan Yücel ARIBAL 2010 yılında Eşi Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Yabancı Uzman Jolanka ARIBAL danısşmankığında T.C. M.E.B. Arı Müzik Kursu‘nu kurmuştur. Halen çalışmalarını ağırlıklı olarak Piyano Dersi ve Müzik Teorisi, Solfej, Armoni dersleri alanında sürdürmektedir.
Jolanka ARIBAL (Sanat Yönetmeni)
Macaristan’ın Budapeşte kentinde doğdu. İlk piyano derslerini annesinden aldı. 9 yaşında Bela BARTOK müzik okulunda Doç. Zelinka TIBORNE ile derslerine devam etti.
İlk resitalini 10 yaşında Genç Müzikseverler Derneği’nde verdi. Bu resitalle geniş yankılar uyandıran Jolanka JAROKA ARIBAL, Macar Televizyonu’ndan gelen program teklifi ile, halka “Harika Çocuk” olarak tanıtıldı.
Lise eğitimini üstün başarısından ötürü, sınıf atlayarak 12 yaşında tamamlayan sanatçı, yaşının küçük olmasından dolayı Macar Hükümeti tarafından özel izin alınarak F.Liszt Müzik Akademisi’nin kabul sınavlarına katıldı ve özel statü öğrencisi olarak çalışmalarınaProf. George NADOR ile devam etti.
Başarılı çalışmalarını burada da sürdürerek sınıf atlayan Jolanka JAROKA ARIBAL, ülkesini pek çok konser ve resitallerle yurt dışında da (Almanya, Avusturya, Çekoslovakya ve Yugoslavya) temsil etti.
Televizyon ve radyo programlarının yanı sıra, birçok yarışmaya katıldı ve ödüller aldı. Bunlardan bazıları 1977 yılında Çekoslovakya’da yapılan uluslar arası “Virtuozi per Musica di Pianoforte” ve 1978 yılında Budapeşte’deBela BARTOK yarışmalarında birincilik ödülleri aldı.
1984 yılında Franz Liszt Müzik Akademisi’nden gelen istek üzerine Prof. Vilmos TATRAIkeman sınıfının korepetitörü oldu.
1984 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı’ndan gelen istek üzerine, Türkiye’ye gelerek burada öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı. Jolanka JAROKA ARIBAL, burada da Ankara Devlet Konservatuarı, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Cemal Reşit Rey ve Resim Heykel Müzesi Operet Sahnesi Konser Salonlarının yanı sıra yurdun bir çok şehrinde resital ve konserler verdi, televizyon ve radyo programları yaptı.
Türk bestecisi Ertuğrul Oğuz FIRAT’ın Jolanka JAROKA ARIBAL’a ithaf etmiş olduğu “Franz Liszt’i Anış” adlı eserini radyoda seslendirdi, bu kayıt daha sonra Macar Devlet Radyosu’nda da yayınlandı.
Jolanka JAROKA ARIBAL halen Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda öğretim görevlisi olarak çalışmasının yanı sıra Arı Müzik kursunda konser etkinliklerine destek vermektedir.
Eray AKAR (Gitar-Keman-Vokal)
Sanatçı bir ailenin oğlu olan Eray Akar, 1990 yılında Ankara’da doğdu. Müzik eğitimine 2001 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nın Keman Sanat Dalı’nda başladı. 2009 yılında mezun olana kadar Hacettepe Üniversitesi Gençlik Orkestrası ve Hacettepe Akademik Orkestrası’nda keman sanatçısı olarak çalıştı ve çeşitli şehirlerde konserler verdi. 2009 yılında Gitar Sanat Dalındaki eğitimine Prof. Ahmet Kanneci ve Doç. Soner Egesel ile devam etti. Klasik Gitar lisans derecesini 2011 yılında başarıyla tamamladı. Hacettepe Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra, Amerika’da Boston’da bulunan ve dünyanın en iyi Caz müzik okullarından biri olarak da bilinen Berklee College of Music yüksek lisans sınavını kazandı. Elektro gitar, klasik gitar, bestecilik ve vokalistlik kariyerlerinin yanında, 2006-2007 yılları arasında, ses teknisyenliği, mix mühendisliği, aranje ve müzik yapımcılığı dallarındaki çalışmalarını kendi ev stüdyosunda devam ettirdi. Ayrıca bu dönemde Rahman Altın ile çalışma fırsatı buldu. 2009-2010 yılları arasında Üstün Dökmen ve Murat Akar’ın yapımcılığını yaptığı, TRT’de yayınlanan “Biz Kim Opera Kim” adlı radyo programında ses teknisyeni olarak çalıştı. Bir yıl boyunca programın kayıtlarını yapmanın yanı sıra programın müzikal arka planını yarattı. 2012 yılında Eurovision Şarkı Yarışması’na jüri olarak katıldı. 2012-2013 yılları arasında “Adım Sanat” kayıt stüdyosunu açtı ve çalışmalarını burada bir yıl boyunca devam ettirdi. 2013-2014 yılları arasında Jingle Jungle’de reklam ve film müzikleri üzerine çalıştı. 2015 yılında Yalanlar Ülkesi (Fırat) adlı albümde Gitarist, Aranjör, Ses Mühendisi, Kayıt ve Mix Mühendisi olarak çalıştı. Bu süre zarfında Hayal Sahnesi Sanat Okulu, Odabaşı Müzik Merkezi, Nüans Sanat Okulu, Ayten Şaban Diri İlköğretim Okulu gibi birçok yerde müzik öğretmeni olarak çalıştı. 2015 yılında İngiltere’ye yerleşerek kariyerini Londra’da sürdüren Eray Akar, The Animal Farm firması ile anlaşarak Londra’da albüm yapan sayılı Türk sanatçılar arasında oldu. Aynı zamanda 2015-2018 yılları arasında London School of Arts’da öğretmenlik kariyerini sürdüren Eray Akar, birçok önemli sanatçının albümlerinde ve konserlerinde gitarist, ses ve mix mühendisi olarak yer aldı. Şu anda Eray Akar, İngiltere ve Türkiye’de ses mühendisi, besteci ve aranjör olarak kariyerine devam etmektedir. Buna ek olarak, pop, caz, rock ve elektronik müzik alanlarında vokalist ve gitarist olarak performanslarını da sürdürmektedir.
2018-2019 eğitim-öğretim yılında Arı Müzik kursu bünyesinde çalışmalarını sürdürmeye başlamıştır.
Asmat Qavelashvili (Piyano)
Tiflis Gürcistan’da doğdu. 5 yaşında özel piyano dersleri ile müzik hayatına başladı. İlk öğrenimini 7 yıllık Paliashvili Devlet Müzik okulunda tamamladı. Sonra, Rusya, Vladimir LENIN Yüksek Müzik Okulunda 4 yıllık Yüksek öğrenimi süresince Yuri Malçinkov ile piyano derslerini sürdüren Ashmat Qavelashvili 1987 yılında yüksek öğrenimini tamamladı. Sovyet Rusya’nın dağılması ile birlikte Türkiye’ye gelen Ashmat Qavelashvili İstanbul’a yerleşerek uzun bir süre burda özel dersler vermiştir. Hemen ardından evlenerek Ankara’ya yerleşen Ashmat Qavelashvili buradaki çalışmalarını da “Piyano dersleri” üzerine yoğunlaştırmıştır.
İbrahim Aydoğdu – Viyolonsel (Çello)
Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda çalışmalarını Yrd.Doç.Nuray Eşen ile tamamlayan sanatçı, mezuniyetinin ardından Budapeşte’de Franz Liszt Müzik Akademisi’nde yaptığı resitalde performansından dolayı büyük beğeni kazanarak konser teklifleri aldı. Öğrenimi süresince Marcio Carnerio, Alexander Rudin, Raphael Wallfisch, Phillippe Müller, Mikos Perengi, Csaba Onczay, György Nador gibi ustalarla çalışma fırsatı buldu. Bir dönem Hacettepe Senfoni Orkestrasının çello grup şefliğini üstlenen sanatçı, yurt içi ve yurt dışında başarılı konserler yaptı. Aynı dönemde orkestra eşliğinde C.Saint-Saens Viyolonsel Konçertosunu seslendirdi. Çeşitli oda müziği topluluklarıyla çok sayıda bestecinin eserlerini seslendiren sanatçı, CSO’da viyolonsel sanatçısı olarak görev yapmakta, aynı zamanda CSO Cello Quartet ile birlikte parlak kariyerine devam etmektedir.
Engin GÜNGÖRDÜ (Nefesli Sazlar ve Oda Müziği)
Çanakkale’de doğdu. 1983 yılında 9 Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Şahap RUHSELMAN ile fagot eğitimine başladı. 1986 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’na geçerek Prof. Orhan Nuri GÖKTÜRK ile çalışmalarına devam etti. 1989 yılında mezun oldu. Öğrenciliği boyunca birçok solo ve oda müziği konserleri verdi. Aynı yıl Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde orkestra sanatçılığı kariyerine başladı. 1992 yılından bu yana aynı orkestrada solo fagot çalmaya devam etmektedir. 1999 yılında Fransa’nın Toulon şehrindeki Fagot yarışmasına katıldı. 2007-2012 yılları arasında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde Fagot öğretmenliği yaptı. 2010-2014 yılları arasında Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Fagot ve Oda Müziği öğretmenliği yaptı. 2009 yılında Bursa Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Kış Okulu Koordinatörlüğü ve fagot öğretmenliği yaptı. 2013 Mart ayında Orhan Nuri GÖKTÜRK Fagot Yarışması’nı düzenledi ve bu yarışmada jüri üyeliği yaptı. İzmir, Bursa ve Ankara’da Senfoni Orkestraları eşliğinde konserler verdi. Türkiye’nin birçok şehrinde Oda Müziği konserleri verdi. Halen konserlerine devam etmekte, şu anda Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’ndaki çalışmalarının yanında Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Fagot ve Oda Müziği öğretmenliğini devam ettirmektedir.